Protokoll Österlen berättar medlemsmöte 2018-05-15

 

 

Närvarande: Helena Heyman, Cecilia Granquist Dahmén, Dafvid Hermansson, Rune Olsson, Lena Alebo, Eva Andersson

 

 1. Föreningens ordförande inledde mötet

 

 1. Helena Heyman valdes till justeringsperson

 

 1. Berättarfesten 2018
  Ingen har något att erinra. Leif skickar över till Dafvid för vidare tryck i Tyskland. Antal: ca 3000 ex. Dafvid kollar upp.
  När de anländer till museet skickar vi ut ett mail om detta.. Dafvid levererar dem till Lena.
  Ev affisch också. Leif kan fixa underlag. 50 affischer kan kosta 250 kr. Beslutades att vi beställer dessa. Lena ber Leif att formge. Format 70×100.

 

 1. Festivalband
  Diana har beställt och kommer att lösa betalningen på något vis. När de är betalda tar det 3 dagar. Kanske skulle föreningen skaffa ett bankkort. Det viktigaste är sedan distributionen av festivalbanden.
  Diana håller på att jobba för att vi ska få swish. Alla papper är inlämnade.
  Styrelsen har talat om att vi kan komma ut till olika evenemang för att hjälpa till med att sälja festivalbanden. Vi måste hjälpas åt. Ska finnas att köpa på museet från 15 juni. Vi kommer att schemalägga vår närvaro. Redovisning från varje arrangör av kvarvarande band. 1000 band är beställda.Volontärer – kan alla kolla om de känner någon som kan vara volontär – vi skickar ut en påminnelse om festivalbandet och att det kan behövas extra personal, volontär eller att de hör av sig till styrelsen om man behöver hjälp. I samma utskick ber vi alla som kan komma till invigningen den 24 för att berätta om sitt inslag under veckan. Detta meddelas till Cecilia som ska fungera som rekommendör.

 

 1. Föreningen har fått 25.000 kr i arrangörsbidrag för 2018 från Simrishamns kommun.

 

 1. GDPR – medlemsregister på dropbox som bara styrelsen har tillgång till. Man kan inte kräva att man vill vara medlem men inte vara med register. Men om man går ur föreningen måste man kunna få se att man tagits bort ur registret. Medgivandeblankett måste delas ut under festivalen till dem vi fotograferar.

 

 1. Jaime Tehrani 2019
  Lena och Cecilia berättade om planerna för nästa år. Vi har bjudit in den engelske forskaren som har kunnat datera våra folksagor till äldre datum via dna. Ljungby är jätteintresserade av detta också. De firar 30-årsjubileum nästa år
  Österlen berättar kan då hålla i en del av ett seminarium i Ljungby med Tehrani nästa år. Vi ber också Tehrani om att delta i ett webinarium under vår Berättarfest nästa år.

 

 1. Leaderansökan
  Rune och Diana har varit på Leadermöte i Hammenhög och nu kommer de tillsammans med Susanna att göra ett försök med att få Leader-medel (Landsbygdsutvecklingsprojekt). Cecilia berättade om bakgrunden och Diana menar att vi uppfyller två av målområdena.

 

 1. Appen
  Vi har fortfarande inte blivit färdiga med appen. 9 berättelser är färdiga och en film om styrelsen är klar. Men Linda som gör appen måste göra om en hel del teknik för att kunna lägga in berättelserna. Linda arbetar för att appen ska läggas ut till Berättarfesten.

 

 

 1. Ordförande avslutade mötet.

 

Cecilia Granquist Dahmén

Ordförande

 

Lena Alebo

Sekreterare

 

Helena Heyman

Justeringsperson